Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Karlshamnsfamilj tvingas bli italienare

KARLSHAMN En svensk-italiensk familj med två barn blir mot sin vilja avförda från den svenska folkbokföringen. De hade överklagat skattemyndighetens beslut, men länsrätten håller med skattemyndigheten om att de inte kan anses bo i Sverige.
Karlshamn • Publicerad 30 mars 2001

Makan i familjen har uppgivit att hon vistats elva månader om året i Karlshamn och resten av året utomlands, och maken att han är sju månader om året i Karlshamn och fem månader om året i en släktbostad i Rom.

Men eftersom posten till Karlshamnsadressen delas ut till en granne utom några få veckor om året, elförbrukningen på samma adress uppgår till 897 kwh om året och vattenförbrukningen till 17 kubikmeter, drar länsrätten slutsatsen att familjen ”under sin normala livsföring regelmässigt tillbringar sin dygnsvila utom landet”.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons