Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Karlshamnskvinnorna tänder på ekonomi

KARLSHAMN Karlshamnskvinnor har ett stort intresse för ekonomi. Det menar Lotta Samuelsson på Sparbanken i Karlshamn som i kväll anordnar en träff för kvinnor på temat ”Kvinnor och ekonomi” i Stadsteatern.
Karlshamn • Publicerad 8 mars 2001

Att döma av de 500 anmälningar som inkommit till temakvällen är kvinnors intresse för ekonomi på topp i Karlshamn. Lotta Samuelsson, ansvarig för kvinnoekonomi på banken, tror att det finns en poäng i att vända sig speciellt till kvinnor.

– Det blir en mer öppen och livlig diskussion och ingen behöver vara rädd för att ställa dumma frågor. Det finns en tendens att männen tar stor plats och att kvinnor inte kommer till tals på samma sätt när det är blandade grupper, menar hon.

Annons

Ulf Olsson, marknadsansvarig på banken, tror också att det finns gemensamma intressen bland kvinnor vad gäller ekonomi, som med fördel kan lyftas fram i grupper med enbart kvinnor.

> Seriösa och lättsamma inslag

Kvällen kommer enligt Lotta Samuelsson både att innehålla seriösa och lättsamma inslag. Förutom information om sparande i fonder och pensionssparande kommer stand-up komikern Kerstin Bäck att hålla en underhållande förläsning om positivt tänkande, optimism och framtidstro.

Det är för andra året som det anordnas en träff på temat kvinnor och ekonomi och enligt Lotta Samuelsson är det bara ett lyckligt sammanträffande att evenemanget sammanfaller med internationella kvinnodagen.

Förutom kvällens träff anordnar banken också olika temakvällar där kvinnor kan lära sig mer om bland annat vardagsekonomi och juridik.

> Manlig dominans

Generellt har både Lotta Samuelsson och Ulf Olsson uppfattningen att den ekonomiska ansvarsfördelningen i hemmen jämnat ut sig betydligt med åren.

– I dag jobbar ofta båda parter och vid husköp står både mannen och kvinnan som ägare. Men det är klart att finns det någon dominans på det ekonomiska området så är det nog oftast från manssidan, menar Lotta Samuelsson.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons