Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart för katamaranen Malmö-Köpenhamn

KARLSHAMN Efter sommarens Bornholmstrafik från Sölvesborg har katamaranen Saud legat förtöjd vid Västra Kajen i Karlshamn. Men nu ska den börja gå över Öresund.
– Det tog sex veckor för de danska myndigheterna att ge oss ett miljögodkännande, så vi gick miste om helgtrafiken. Men nu är alla papper klara, säger redaren och skepparen Ullrich Hoffmeister på Rederi Sandra.
Karlshamn • Publicerad 11 januari 2001
Katamaranen Saud lämnar Karlshamn för rutten Malmö - Köpenhamn.
Katamaranen Saud lämnar Karlshamn för rutten Malmö - Köpenhamn.Foto: Gunnel Persson

Efter sommarens Bornholmstrafik från Sölvesborg har katamaranen Saud legat förtöjd vid Västra Kajen i Karlshamn. Men nu ska den börja gå över Öresund.

– Det tog sex veckor för de danska myndigheterna att ge oss ett miljögodkännande, så vi gick miste om helgtrafiken. Men nu är alla papper klara, säger redaren och skepparen Ullrich Hoffmeister på Rederi Sandra.

Annons

## När kan ni starta?

– Vi håller på och ser över båten just nu. Vi kommer att sätta igång i nästa vecka.

Det blir den klassiska flygbåtsrutten mellan Skeppsbron i Malmö och Havnegade i Köpenhamn. Meningen är att Sandra ska bli ett lågprisalternativ till Flygbåtarna (som också sänkt priserna sedan Bron kom på plats).

– Vi tänker ta 30 kronor enkel resa för vuxen, Flygbåtarna tar 45. Vi kör tre dubbelturer om dagen till att börja med, så får vi se hur stort intresset är. Den här perioden är väl rätt lugn, så det är ingen idé att bränna olja i onödan.

## Hur går det att köra sådan här båt på vintern?

– Vi får inte köra när det är is. Men som vintern sett ut hittills är det ingen fara.

Sandra har tidigare kört mellan Simrishamn och Allinge på Bornholm, och den senaste säsongen mellan Sölvesborg och Allinge.

## Kommer ni tillbaka med Bornholmstrafik i sommar?

– Man kan inte hatta från det ena till det andra. Fungerar det som vi hoppas, så kommer vi att köra permanent över Öresund och då kommer vi inte tillbaka till Sölvesborg, säger Ullrich Hoffmeister.

Jan Hinderson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons