Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Knivhotade vaksamt affärsbiträde

KARLSHAMN En man i 35-årsåldern åtalas för att ha hotat ett affärsbiträde i en butik i centrala Karlshamn.
Karlshamn • Publicerad 1 mars 2001

Mannen har enligt butikens personal i över ett års tid besökt affären någon gång varje vecka. Vid flera tillfällen ska han ha ertappats med att stoppa på sig saker, vilket dock inte polisanmälts. Personalen har med anledning av det hållit extra koll på mannen när han befunnit sig i butiken.

Det har gjort mannen irriterad och vid ett tillfälle ska han ha tagit upp en kniv som legat på disken och viftat den hotande mot personalen.

Annons

Själva åtalet gäller ett tillfälle i slutet på januari då mannen kom in i butiken och uttryckligen hotade en i personalen. Han ska ha sagt att han ämnade slå sönder affärsbiträdets glasögon samt fördärva dennes kropp.

Mannen åtalas nu för olaga hot vid Karlshamns tingsrätt och åläggs att betala 5 000 kronor i skadestånd till det drabbade biträdet.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons