Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kvinnojouren får 30.000

KARLSHAMN Kvinnojouren i Karlshamn har fått 30 000 kronor från Brottsoffermyndigheten för stärka arbetet med utbildning, information och rekrytering av invandrarkvinnor.
Karlshamn • Publicerad 24 januari 2001

Två gånger varje år delas pengar ur Brottsofferfonden ut. Pengarna betalas in av brottslingar, som begått brott där fängelse finns med i straffskalan.

> Sökte i höstas

Annons

I höstas ansökte kvinnojouren i Karlshamn om bidrag för att förstärka sitt arbete med information, utbildning men även för att värva invandrarkvinnor till verksamheten.

Brottsoffermyndigheten i Umeå, som förvaltar pengarna ur Brottsofferfonden, beviljade förfrågan och gav nyligen Kvinnojouren i Karlshamn 30 000 kronor.

> Familjevåld

Under våren deltar Kvinnojouren i det informationsprojekt i Lokstallarna där frågor bland annat kring våld inom familjen diskuteras.

Våren 2001 ska kvinnojouren redovisa hur pengarna från Brottsoffermyndigheten använts.

Lars Carlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons