GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

L vill ha hårdare tag mot klotter

Liberalerna i Karlshamn vill införa nolltolerans mot klotter. Samtidigt vill man öppna för graffiti som konstnärlig utsmyckning.
Karlshamn • Publicerad 4 augusti 2020
Gamla vattentornet är en av de platser som det klottrats på.
Gamla vattentornet är en av de platser som det klottrats på.Foto: Privat

Det är fullmäktigeledamoten Emanuel Norén som lämnat in en motion på temat klotter. Han menar att klotter blivit allt vanligare och att man på många platser ser könsord, rasistiska slagord med mera.

Liberalerna anser att det ska råda nolltolerans mot vardagsbrott och menar att skadegörelse som klotter måste tas bort inom 48 timmar.

Motionären konstaterar att samtidigt som klotter förfular och skapar otrygghet finns det en annan sida. Graffiti är en konstform som kan bidra till att skapa inbjudande platser.

Förslaget är nu att kommunfullmäktige ger teknik- och fritidsnämnden i uppdrag att införa nolltolerans samt en tidsgräns där det anges när klottret ska tas bort. Vidare föreslås att det skapas platser med regler och rutiner för laglig graffiti.

Henrik BrandbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.