Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lägger ner utredning om pensionärsrånet

KARLSHAMN Det pensionärspar som under natten till Trettondagen i fjol rånades av tre maskerade män i sin villa i Högadal får sannolikt leva med att gärningsmännen aldrig grips.
Polisen har lagt ner utredningen och har inga tankar på att ta upp den på nytt.
Karlshamn • Publicerad 4 januari 2001

Det var under natten till Trettondagen förra året som överfallet ägde rum.

Klockan var efter två på natten till Trettondagen när tre maskerade män bröt sig in i ett äldre pars villa i Högadal i Karlshamns.

Annons

Sedan de bakbundits till händer och fötter i sängarna ficjk mannen och hans handikappade hustru skräckslaget se på när rånarna sökte igenom deras hus.

Några tidigare hot mot paret fanns inte men med tanke på att mannen enligt taxeringskalendern var miljonär kan detta ha spelat in när rånarna valde ut sina offer.

Gärningsmännen försvann med närmare 40 000 kronor som de hittade i huset.

> Ett hett spår

Ett stort polisuppbåd arbetade under hela följande dag med att söka rätt på rånarna.

Polisinspektör Paul Wilson ledde utredningen:

– SOS-centralen i Malmö blev ett par timmar efter rånet uppringd av en man som bröt på svenska och som förklarade att två personer rånats i en villa i Högadal. Vi lyckades spåra samtalet till en telefonkiosk i Landskrona. Men därefter slutar spåren. Vem mannen var som ringde har vi aldrig fått reda på.

> Ledde ingen vart

Telefonskioskspåret blev det enda spåret som polisen hade att jobba efter. I maj las utredningen ner i brist på material som ledde vidare.

– Det ser ut att vara myckert svårt att gå vidare med fallet. Inte ens med hjälp av allmänheten kan vi komma någon vart idag, säger Paul Wilson uppgivet.

Annons

– Med de begränsade resurser som polisen har idag får vi tyvärr bara acceptera att vissa såna här brott aldrig klaras upp.

> Inte enda olösta

Rånet mot pensionärsparet i Högadal är inte det enda allvarliga brottet i Karlshamns kommun som av allt att döma förblir olöst för polisen. Även utredningen av rånöverfallet på en man på Preem i Asarum i juli 1999 har lagts ner.

Lars Carlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons