Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lovande start på årets turistsäsong

KARSLHAMN · Bokningen av stugor och rum under turistsäsongen har kommit igång ordentligt i Karlshamn. Enligt Karlshamns turistbyrå ser det bättre ut än vanligt.
Karlshamn • Publicerad 9 juni 2001

– Vi hyr ut stugor både i Kollevik och Långasjönäs och även privata rum och stugor. Uthyrningen ser något bättre ut än vanligt, berättar turistchef Stina Sunesson på Karlshamns turistbyrå.

Turistsäsongen i Karshamn ligger i startgroparna, turisterna har börjat komma men än så länge har inte högsäsongspriserna startat. Juli månad räknas i första hand som högsäsong. Under Östersjöfestivalen, vecka 29, finns endast 20 av cirka 160 rum och stugor kvar till uthyrning.

Annons

För tillfället är det i första hand tyska turister och många äldre par som gästar Karlshamn. De vill åka på semester innan säsongen drar igång på allvar.

> Kreativum dragplåster

– I sommar händer det mycket för turisterna. Vi har teatern på Kastellet, Mörrums musikdagar och Kalasturnén på Östra Piren.

Stina Sunesson ger exempel på extra inslag i det fasta utbudet i kommunen.

Kreativum är en populär attraktion, personalen på turistbyrån får många förfrågningar om upplevelsecentrat.

– Det är ett bra alternativ även när det regnar, vi har många sådana här i Karlshamn. Eriksberg och Laxens hus är ytterligare exempel, säger hon.

I sommar drar populära ”Kul i Snäckan” igång igen. På Kastellet anordnas guidade turer och musikaftnar under sommaren. I Väggahamnen startar en ny verksamhet med turbåt för fiske.

Anneli Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons