Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Miljöcertifikat till Foodtankers

KARLSHAMN Foodtankers har fått ett miljöcertifikat. Under förra året minskade företaget på utsläppen av bland annat koloxid, kväveoxid och kolväten med upp till 40 procent.
Karlshamn • Publicerad 10 mars 2001

Företaget, som transporterar gods med lastbilar, har medvetet satsat på att förnya tekniken och fordonsparken för att bli mer miljövänliga.

Att byta ut en gammal lastbil till en av senaste modell innebär att farliga usläpp kan minskas med mellan 60 och 95 procent. Bara genom att bränsleförbrukningen minskas och är bättre renad.

Annons

Foodtankers har kontrollerats och godkänts enligt den internationella standarden ISO 14001 och därmed fått ett miljöcertifikat.

– Den stora vinnaren är vår gemensamma miljö och alla vi som lever i den, kommenterar Per-Ola Clemendtson, vd för Foodtankers, certifikatet.

> Flytande livsmedel

Foodtankers är ledande nordisk transportör av flytande livsmedel i tank. 145 personer och 90 lastbilsekipage sysselsätts och finns i trafik över hela Europa.

Huvudkontoret ligger i Karlshamn, där också företaget har en egen verkstad och diskanläggning. Under senare år har företaget etablerat dotterbolag i Estland, Ungern och Polen.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons