Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Miljonsatsning när Scandic blir familjeägt hotell

Att Scandic lämnar hotellet vid Strömma-rondellen vid årsskiftet öppnar dörren för en lokal satsning. Fastighetsägaren Mikael Holgersson med familj tar över verksamheten.
Satsningar på tio miljoner kronor väntar de närmaste åren för hotellet som kommer att ingå i den världsomspännande hotellkedjan Best Western.
– Det känns jättebra, säger Mikael Holgersson.
Karlshamn • Publicerad 25 maj 2013

I slutet av förra året gjorde hotellkedjan Scandic klart att man kommer att lämna Karlshamn i december 2013. Anledningen var att man inte anser att hotellet är tillräckligt lönsamt.

Fastighetsägaren Mikael Holgersson håller inte med om den analysen och han ser istället stor potential för utveckling av hotellet. Förutom att loka gäster utifrån är förhoppningen att man ska kunna bli en samlingspunkt för lokalbefolkningen. Fler mötesbokningar med mindre grupper är något Mikael Holgersson hoppas på.

Annons

– Sedan ligger restaurangen redan i dag långt framme vad gäller dagens lunch då det är många gäster.

I höst är tanken att om- och tillbyggnaden av hotellet ska sätta igång på allvar. I ett första steg ska receptionen, restaurangen och lobby genomgå förändringar. Vidare ska man satsa på att bli en attraktiv konferensanläggning.

– Vi ska också bygga om badavdelningen till en relax- och spaavdelning, berättar Mikael Holgersson.

I dag jobbar 16 personer på Scandic. Hur många av dem os kommer att jobba kvar efter ägarbytet är inte klart ännu.

Under de närmaste tre åren ska investeringar på omkring tio miljoner göras och i oktober är tanken att man ska köra igång. Mikael Holgerssons ambition är att ombyggnaden ska göras så att den tilltalar både nya och gamla gäster.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons