Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misshandlad nekas ersättning – startade själv bråket

En Karlshamnsbo ansökte om ersättning efter att ha utsatts för misshandel. Brottsoffermyndigheten anser dock inte att han ska ha några pengar, eftersom han själv startade bråket.
Karlshamn • Publicerad 7 april 2020
Det blev stökigt på festen.
Det blev stökigt på festen.Foto: Anders Wiklund/TT

För drygt ett år sedan var 18-åringen på en fest. Där gick det vilt till och det uppstod bråk mellan honom och en annan festdeltagare. Han slog den andre mannen två gånger i ansiktet och lämnade därefter festen.

Då attackerades han av fyra män som gav sig på honom med slag och sparkar. Det hela blev anmält till polisen, men utredningen lades ner.

Annons

18-åringen har vänt sig till Brottsoffermyndigheten för att få ersättning för sveda och värk samt kränkning till följd av misshandeln.

Myndigheten har nu kommit fram till att han inte får någon ersättning. Anledningen är att han själv inte varit någon ängel.

”Brottsoffermyndigheten bedömer att det är övervägande sannolikt att misshandeln av dig är direkt kopplad till det brott du själv begick strax innan. Genom att du själv begick brott har du utsatt dig för ökad riska att skadas”, skriver myndigheten.

Henrik BrandbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons