Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misshandlade hustrun - dömdes till samhällstjänst

När barnen förstörde videobandspelaren rann sinnet på 42-åringen.
Han anklagade sin sambo för att ha dålig uppsikt över deras gemensamma barn. Och misshandlade därför henne.
Karlshamn • Publicerad 5 mars 2001

Bråket mellan mannen och kvinna ägde rum den 25 februari förra året i en lägenhet i Asarum. När mannen började bråka gick kvinnan undan och försökte ta sig upp i ett rum på ovanvåningen.

Men 42-åringen hann upp henne. Han började misshandla kvinnan genom sparkar och slag. Han slog henne i ansiktet, på armarna, benen och på underkroppen.

Annons

Kvinnan lyckades till slut fly med sina två små barn. Hon cyklade till lasarettets akutmottagning för att få vård för sina skador. Under åtta månader efter misshandeln vistades hon och barnen på ett särskilt hem för hämta sig från misshandeln.

> Mer storvuxen

Enligt 42-åringen var det dock kvinnan som började slåss genom att bland annat ta honom i skrevet. Kvinnan har uppgett att hon kan ha gjort det för att få tyst på honom.

Enligt tingsrättens bedömning var det ändå inte rätt av mannen, som är betydligt mer storvuxen än kvinnan, att överösa henne med slag och sparkar.

Därför döms han nu till 100 timmars samhällstjänst. Hade straffet blivit fängelse skulle han fått tre månader bakom lås och bom.

Men tack vare att 42-åringen lever under ordnade förhållanden och att risken för fortsatt brottslighet bedöms som minimal, slipper mannen ett frihetsberövande straff.

Han ska vid sidan av samhällstjänsten också betala 15.500 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons