Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Misshandlade sin kompanjon

KARLSHAMN I ett drygt halvår gick affärerna bra och de två affärskompanjonerna kom väl överens. När ekonomin började knaka i fogarna skedde samma sak med de båda delägarnas relation. Nu åtalas den ene av dem för att ha misshandlat den andre.
Karlshamn • Publicerad 7 mars 2001

Det var för drygt ett år sedan som de båda affärsidkarna tillsammans övertog en rörelse i Karlshamn. I början gick affärerna bra och de övertog efter hand ytterligare en rörelse i staden.

Problemen började när den ene av dem kom tillbaka efter att ha haft semester. Det visade sig då att kompanjonen misskött de båda rörelserna till den grad att ett underskott på närmare 100 000 kronor uppstått.

Annons

Den 36-årige affärsidkaren ville då avsluta delägarskapet med kompanjonen, men vid ett möte med den långivande banken godkändes inte att lånen fördes över till en person, varför rörelsen fortsatte att drivas som förut.

> Dagskassan borta

Vid ett annat tillfälle visade det sig att hela dagskassan försvunnit. Det var kompanjonen, som tidigare ska ha misskött rörelsen, som tagit pengarna för att reglera skulder i den andra rörelsen.

36-åringen tog då kontakt med polisen, men fick till svar att de inget kunde göra. Han såg då ingen annan utväg än att utlysa den ena rörelsen till försäljning.

> Knytnävsslag och klösande

Läget var vid det här laget spänt och irriterat mellan de två delägarna och när de vid ett tillfälle i början av januari i år stötte ihop i den ena av affärslokalerna uppstod en kontrovers som började med högljudd ordväxling och som enligt den klagande ska ha slutat med att han fick en örfil ute på parkeringen av den förföljande delägaren.

Kort efter den incidenten försattes den andra rörelsen i konkurs. Samma dag som konkursen stötte de två åter ihop. Den klagande sökte då upp delägaren i butiken och undrade varför han ”snackat skit” om honom.

Han fick då till svar att han skulle ”hålla käften” varpå den åtalade 36-åringen flög på honom och utdelade ett flertal knytnävsslag i ansiktet på honom.

Övrig personal gick emellan och förhindrade vidare bråk varvid den misshandlade gick ut i ett annat rum. Den åtalade gick dock efter honom och rev honom i ansiktet och halsen innan personalen åter hann gå emellan.

36-åringen åtalas nu för misshandel och åläggs att betala skadestånd för sveda och värk på 2 000 kronor.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons