Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Möllegården får grön flagg

SVÄNGSTA Efter 1,5 års arbete med kretslopp har Möllegårdens skola i Svängsta nu fått ett kvitto på sina ansträngningar. I går kunde den gröna flaggan hissas på skolgården efter att det blivit klart att skolan miljöcertifierats.
Karlshamn • Publicerad 6 juni 2001

Under projektet har eleverna deltagit i att sortera sopor och komposterat.

Monica Jakobsson, fritidspedagog och miljöombud på skolan, menar att det är viktigt att satsa på miljötänkande i skolan.

Annons

– Förhoppningen är att eleverna ska fostras in i ett miljötänkande, förklarar hon.

> Miljöarbetet fortsätter

Grön flagg är ett projekt för miljöcertifiering av skola och förskola där 23 europeiska länder deltar. I Sverige symboliserar den gröna flaggan från Håll Sverige Rent att den aktuella skolan levt upp till målen.

Den flaggan vajade i går över stolta elever och personal på skolan där arbetet för miljön kommer att fortsätta.

– Till hösten kommer vi att arbeta med vatten som tillsammans med kretslopp och energi är de områden som man kan arbeta med inom projektet, berättar Ola Söderberg lärare på skolan.

> Egen återvinningsstation

Kretsloppstänkandet kommer också att finnas kvar och Ola Söderberg berättar att fler elever kommer att kunna delta i sopsorteringsarbetet när skolan till hösten kommer att få sin egen återvinningsstation.

– Tidigare har det blivit så att femte- och sjätteklassare fått sköta det eftersom närmaste miljöstation ligger vid ABU-Garciahallen.

Gårdagens flagghissning visade sig sammanfalla med världsmiljödagen vilket var ett lika lyckligt sammanträffande som att Musikskolan fanns på plats för att ge en sommarkonsert på skolgården.

Flagghissningen kunde därför ackompanjeras av en riktig trumpetfanfar.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons