Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Motett- och kyrkokören sjunger farväl

KARLSHAMN · I morgon ger Carl Gustafs Motett- och Kyrkokör avresekonsert i Carl Gustafs kyrka i Karlshamn. Det bjuds nordiska sommarsånger från 1200-talet och modernare toner av ABBA.
Konsertprogrammet är det samma som kören bjuder på under sin annalkande resa till Frankrike.
Karlshamn • Publicerad 9 juni 2001

I mitten av juni åker kören på en konsertresa till Frankrike. Fyra konserter är inplanerade, bland annat en samkonsert med en kör från Moirans.

Under resans gång konserterar Carl Gustafs Motett- och kyrkokör i Menton samt hos Svenska Kyrkan på Cote d?Azur.

Annons

Kören leds av Mari Sundås och ackompanjeras av Staffan Sundås.

Det var för fyra år sedan som kören från Karlshamn träffade körmedlemmarna från Moirans och de har sedan dess hållit kontakten. Planerna på den annalkande resan och den gemensamma konserten började smidas redan då.

Nu är det snart dags för avresa.

Konsertprogrammet innehåller nordiska sommarsånger, från 1200-tals trestämminga motetter till 1900-talets Karlshamnstonsättare Henric Sahlsberg och Bengt Ljungström. Den sistnämnde har tillägnat sitt verk åt Carl Gustafs Motett- och kyrkokör och dess dåvarande dirigent Börje Tornborg.

Även satser ur Johannespassionen framförs.

Olika konstellationer inom kören framträder också under konserten, bland annat Gustavi Cantori och en damsextett som bland annat ska framföra ABBA:s ”Thank you for the music”.

Anneli Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons