Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Novada utom räddningn men jobben blir kvar

KARLSHAMN IT-företaget Novada gick inte att rädda. I går begärdes både moderbolaget och de två dotterbolagen i konkurs.
Men för de anställda i Karlshamn och Karlskorna ser det ljust ut. Företaget Datapoint förhandlar nu om att köpa upp den delen av verksamheten.
Karlshamn • Publicerad 3 januari 2001

Sannolikt köper IT-företaget Datapoint upp ett av Novadas dotterbolag, Novada System AB i Malmö. I så fall fortsätter arbetet för de tio anställda vid kontoren i Karlshamn, Karlskrona och Kristianstad som vanligt.

– Vi har som avsikt att ta han om personalen och kunderna för att utveckla Novada System till Datapoint. Vi arbetar i samma bransch, säger Göran Gustavsson, på Datapoint osm är ett internationellt företag.

Annons

På Novada i Blekinge är därför personalen positiv inför framtiden, trots konkursbeskedet i går.

– Vi fortsätter vår verksamhet som vanligt. Personalen har en god sammanhållning och vi vet att vi på ett eller annat sätt kommer att arbeta vidare, säger Marianne Ivarsson på Novada System i Karlskrona.

Konkursdrabbade Novada har huvudkontor i Malmö och 120 anställda. Anledningen till konkursen är att bolaget inte lyckats lösa sina finansiella problem som bottnar i orelaistiska förhoppningar om hur snabbt det skulle gå med utbyggnaden av bredband och e-utbildning.

Anneli Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons