Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu blir biblioteket en byggarbetsplats

Biblioteket ska växa och bli större. Nu har arbetet med att utvidga ytan påbörjats på vuxenavdelningen.
I nästa etapp väntar ett lyft för barnavdelningen.
Karlshamn • Publicerad 3 april 2020
Karlshamns stadsbibliotek ska byggas ut och renoveras med start i april 2020.
Karlshamns stadsbibliotek ska byggas ut och renoveras med start i april 2020.Foto: Johan Hultgren

Som Sydöstran har kunnat berätta tidigare har kommunens styrande politiker beslutat att den tillfälliga lösningen med biblioteket i Citygallerian nu blir permanent. Då får verksamheten även möjlighet att utvidga sina domäner i byggnaden.

Renovering ska ske i tre etapper och påbörjades den 1 april då utbyggnaden av vuxenavdelningen drog igång.

Annons

– Under denna tid kommer det vara en viss begränsning av delar av vårt bokbestånd. Alla biblioteken i Karlshamn är annars öppna som vanligt, säger Maria Sköldqvist, kultur och bibliotekschef i ett pressmeddelande.

Inför den fortsatta utvecklingen tar biblioteket gärna emot synpunkter från besökarna, något som sker genom en enkel enkätundersökning som kan göras antingen på biblioteket eller på kommunens hemsida.

I nästa etapp, 20 april–10 juni, stängs barnavdelningen på Stadsbiblioteket.

– Under denna tid skapar vi ett trivsammare rum med nya bokhyllor, nytt golv och ommöblering. Innan vi stänger uppmanar vi alla att passa på att bunkra rejält med barnböcker! Lånetiden blir förlängd till den 1 augusti. Under tiden barnbiblioteket på Stadsbiblioteket är stängt går det bra att besöka våra fyra andra bibliotek i kommunen, säger Maria Sköldqvist.

Johan HultgrenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons