Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu ska det bli rent och fint på gatorna

KARLSHAMN Ett säkert vårtecken i Karlshamn är den i helgen kommande Fiskepremiären i Mörrum men också att kommunens sopmaskiner nu i veckan börjar köra för fullt och starten den sker i Mörrum.
Karlshamn • Publicerad 27 mars 2001

– Det är meningen att det ska bli fint på gatorna i Mörrum till den stora anstormningen i helgen, då det kommer folk från hela Sverige, Danmark och Tyskland, säger Bengt Söderström, ansvarig för gatunätet i kommunen.

Han berättar att det tar närmare två månader att sopa alla gator rena. Sammanlagt rör det sig om 20 mil gatunät och sju mil cykelväg plus alla parkeringsplatser och offentliga platser.

Annons

– Dessutom ska vi sopa båda sidorna i gatunätet vilket egentligen betyder att man får räkna sträckorna dubbelt, säger han.

– Vi är tackasamma om fastighetsägaren sopar ut sanden på gatorna så att vi kan ta hand om den på ett enkelt sätt.

Men är det då mycket problem med exempelvis häckar som är för höga i korsningar och liknande?

– Ja, det händer.

I gatukorsningar får inte buskar och häckar vara högre än 80 centimeter över gatuplanet. Vilket gäller 10 meter åt vardera hållet från gatukorsningen.

Vad händer om man struntar i de reglerna?

– Först lägger vi en lapp i brevlådan och om inget händer anmäler vi det till byggnadsnämnden som sedan utdömer ett vite till fastighetsägaren, säger Bengt Söderström.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons