Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny affär med designade prylar

KARLSHAMN En shop för poppiga människor?
Tja, kanske inte fullt ut.
Men Pop Shop ska den i alla fall heta. Och det blir en butik för alla som intresserade av design, inredning, stil och interiör.
Karlshamn • Publicerad 27 mars 2001

Det är Jonas Jönsson, som öppnade Galleri Pop på Kungsgatan för tre år sedan, som satsar vidare i Karlshamn. Nu vill han åt en lite äldre publik och det han lockar med designade prylar.

– Jag tror stenhårt på den här stan. Karlshamn växer och kommer att göra så även framöver. Vi har högskolan både här och i Ronneby som lockar samt Östra Piren-bygget.

Annons

Jonas Jönsson lämnade Åhus i Skåne för tre år sedan och flyttade med sambon Tina Sandgren till Blekinge.

Galleri Pop såg dagens ljus och en kundkrets bestående av människor i 20-25 års åldern fick en affär med konst som tilltalar just dem.

– Pop Shop ska vända sig till en kundkrets som är från 25 år och uppåt. Och vi börjar först med mindre saker, som cd-ställ, smideskonst, träfigurer och liknande, säger Jonas Jönsson.

– Går det bra och vi kan expandera är det inte omöjligt att nästa steg blir designade möbler och tyger. Men jag vill ta en sak i sänder.

> Jobba hårt

Jonas Jönssons filosofi bygger på försiktighet parat med hårt jobb. Dyra bilar, flotta semesterresor och stora löneuttag är knappast hans melodi.

– Nej, jag har alltid sagt att man själv måste jobba hårt innan det är dags att ta det lugnare och låta anställda ta över grovjobbet. Det är ganska korkat att anställa flera personer, för att sedan tvingas dra ner på personalen om affärerna inte går som man tänkt sig.

Förhoppningen är att Galleri Pop och Pop Shop ska komplettera varandra och att företaget ska ha råd att anställa en person inom något år.

– Till att börja med tar min sambo hand om Pop Shop. Steg två blir att få någon som kan jobba halvtid i Galleri Pop och halvtid i den nya butiken, säger Jonas Jönsson.

> Låter dyrt

Annons

Designade grejer, inredning och stil låter dyrt. Och är oftast det. Men Jonas Jönsson hävdar att han ska hålla en mellannivå på priserna.

– Jag kommer inte att köpa in av de mest kända och dyraste märkena, men däremot grejer av bra kvalitet från mindre leverantörer i Sverige.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons