Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny plan ska öppna för bygge av brandstation

Efter att kommunen kommit överens om markbyte med kyrkan ska nu arbetet med en detaljplan börja. Det hela ska slutligen mynna ut i en ny brandstation.
Karlshamn • Publicerad 7 januari 2019
Den nuvarande stationen håller inte riktigt måttet och arbetet med att bygga en ny har inletts.
Den nuvarande stationen håller inte riktigt måttet och arbetet med att bygga en ny har inletts.Foto: Gunnel Persson

Byggnadsnämnden gav i slutet av förra året klartecken för att ta fram en ny detaljplan för ett område i Tubbaryd i anslutning till Oljehamnsvägen. Karlshamns kommun har tidigare kommit överens med kyrkan om att få ta över ett stycke mark som varit planlagd som begravningsplats. Som kompensation ersätter kommunen kyrkan med mark öster om det aktuella området.

I beslutet att ställa sig positiv till att detaljplanera området påpekar byggnadsnämnden att hela området ingår i ett särskilt naturvårdsprogram där det finns naturvärden, bland annat i form av skyddsvärda träd. Därför är det viktigt att det görs en naturvärdesbedömning i detaljplanen, skriver man.

Man räknar med att det kommer att krävas uppemot 12 000 kvadratmeter mark till bygget av den nya brandstationen.

Henrik BrandbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons