Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny stadsvandring längs Mieån startar i sommar

Turistbyråns populära stadsvandringar fortsätter till sommaren, bland annat den om krogar och mord.
En nyhet är vandringen längs Mieån där det även berättas om L.O. Smith.
Karlshamn • Publicerad 15 maj 2013
Foto: 
Foto: 
Återkommande favoriter. Krogar och mord och Väggarundan är populära stadsvandringar som åter­kommer i årets program.
Återkommande favoriter. Krogar och mord och Väggarundan är populära stadsvandringar som åter­kommer i årets program.Foto: Claes Jonasson

På frågan vilken stadsvandring som är den populäraste svarar Marjut Petersson på Karlshamns turistbyrå tveklöst den om mord och krogar i Karlshamns historia. Det är en ganska ny stadsvandring som man fortsätter med även i år. Ingen har plockats bort men nyheter har tillkommit.

– Nytt för i år är vandringen längs Mieån. Det kommer att berättas mycket om byggnationen och historian som finns längs ån. Den börjar vid BS tryck och slutar på L.O. Smiths torg på piren, och det kommer att berättas om honom också, säger Marjut Petersson.

Annons

En liten nyhet är också att Väggavandringen i år avslutas på Villa utsikten där det bjuds på våfflor. Och så kommer guiderna bli lättare att känna igen.

– Våra guider har lovat att de ska vara utklädda. Till exempel är det 100 år sedan tonsättaren Oskar Ahnfelt, som har sin grav på Hvilans kyrkogård, föddes. Så på vandringen där kommer hans fru Clara att guida.

De flesta vandringarna hålls ett par gånger, någon bara en gång. Men Marjut Petersson tror att man uppfyller efter­frågan ganska bra.

– I princip har vi en vandring i veckan från slutet av maj till slutet av augusti och vi försöker att variera. En del som är här på semester kanske vill gå på flera vandringar så vi vill inte ha samma två veckor i rad. Men annars är det många Karlshamnsbor som går på stadsvandringarna också.

Redan nu hålls planeringsmöten inför nästa sommar då det firas två speciella jubileer här i stan.

– Det är ju dels Karlshamns 350-årsjubileum, dels Alice Tegnérs 150-årsjubileum. Då blir det mycket nyheter så vi vill vara ute i god tid med förberedelserna, säger Marjut Petersson.

Johanna Spogardh
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons