Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nya förskolorna öppnar strax

MÖRRUM Först ut av kommunens två nya förskolor blir förskolan i Mörrum där 22 barn inskolas i nästa vecka.
Förskolan i Strömma, med 19 barn, startar sin verksamhet den 1 februari.
Karlshamn • Publicerad 10 januari 2001

Utbyggnaden av den kommunala förskolan i Mörrum och Strömma beror som Sydöstran tidigare berättat på att efterfrågan, till följd av invandring och förbättrat arbetsmarknadsläge, ökade kraftigt under hösten i Karlshamns kommun.

> Extra resurser

Annons

Två nya förskolor behövdes för att möta den ökade efterfrågan och skolpolitikerna fick anslå mer pengar för att finansiera utbyggnaden.

På måndag startar förskolan i Mörrum. Skolan, som har plats för 25 barn och som ligger i det före detta posthuset, börjar med att ta emot 22 barn.

Vad skolan kommer att heta är ännu inte bestämt, men namnet Treklangens förskola, inspirerat efter skulptören Johnny Martinssons konstverk utanför, har nämnts.

> Fyra miljoner

Några veckor senare, den 1 februari, startar den andra av kommunens två nya förskolor. Förskolan i Strömma är avpassad för 20 barn, men tar till att börja med emot 19.

Utbyggnaden ger 6,75 tjänster och kostar cirka fyra miljoner. Finanseringen sker inom ramen för busnämndens budget.

Lars Carlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons