Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nya hus vid Väggahamnen?

KARLSHAMN Några nya tomter för åretruntboende skulle kunna sättas av i skogsbrynet eller vid upplagen vid Väggahamnen.
Karlshamn • Publicerad 30 januari 2001

Det menar tre familjer bosatta på Idrottsvägen som skrivit ett öppet brev till kommunen om hur man ska kunna utveckla Väggaområdet.

De vill utreda alternativa sträckningar för Idrottsvägen, så att man ska kunna få ner hastigheten på bilarna, och dessutom ge Båt-Göran möjlighet att ”ha upplag där han tidigare hade upplag”.

Annons

De vill att området som Fiskehamnsföreningen förvaltar öppnas för allmänheten under vår och somar, och att man ska utreda Fiskehamnsföreningens möjligheter att utveckla sin verksamhet på Segelsällskapets tidigare område. Bevarandet av slipen ger andra verksamheter möjligheter att dra upp båtar för mindre reparationer.

De vill också att man ska utreda möjligheterna att utnyttja Fiskecentrums lokaler på ett effektivare sätt.

Avslutningsvis kräver de att kommunen upprättar en plan för hur området kan användas utan att olika intressen blir åsidosatta.

Jan Hinderson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons