Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ölbåt blir ny glassbåt

KARLSHAMN · En hel del glassugna karlshamnsbor har säkert känt sig aningen rådvilla de senaste dagarna. Sommar har under många år varit synonymt med att glassbåten slagit upp portarna, men när gästerna nu kommer till hamnen möts de av en övergiven kajplats.
Karlshamn • Publicerad 6 juni 2001
Kajplatsen där glassbåten i vanliga fall brukar ligga gapar tom. Båten har sålts till en norsk köpare och något av en sommarinstitution går i graven. Den återuppstår dock inom kort då ölbåten, som skymtar fram bakom Nöjesbåten, axlar rollen som glassoas.
Kajplatsen där glassbåten i vanliga fall brukar ligga gapar tom. Båten har sålts till en norsk köpare och något av en sommarinstitution går i graven. Den återuppstår dock inom kort då ölbåten, som skymtar fram bakom Nöjesbåten, axlar rollen som glassoas.Foto: 

Det har sett tomt ut i innerhamnen de senaste dagarna. Kajplatsen där glassbåten, som nästan blvit synonym med karlshamnsk sommar, i vanliga fall brukar ligga står övergiven.

Båten som varit en av stadens glassoaser under tio år har nämligen gett sig i väg på en lång resa till sin nya hemmahamn, i Norge.

Annons

– Det hela började med att en mäklare, som egentligen var här i ett annat ärende, ringde upp mig och hade en spekulant, berättar Roger Karlsson som tillsammans med sin far haft båten sedan början av 90-talet.

Till att börja med handlade det egentligen om att sälja ölbåten, som under somrarna legat kajgranne med glassbåten, men när den presumtive köparen var på plats föll den senare honom mer på läppen.

– Det var en kille från Halden i Norge som kom ner och han ville hellre ha en båt som var i helt färdigt skick och allt är till salu till rätt pris, säger Roger Karlsson.

Med försäljningen av glassbåten går en insitution i graven, men den återuppstår snart igen.

Finputsning av ölbåten är nämligen i full gång och redan i början på nästa vecka kommer den att ta plats vid kajen för att tjäna som ny glassbåt.

– Det är en större båt med kök ombord, så vi kommer troligtvis också att servera lite mat, berättar Roger Karlsson.

Tills vidare sköts glassförsäljningen på Nöjesbåtens övre däck som får tjäna som provisorisk glassbåt.

Att få ett avbräck verksamheten så här i början på säsongen var kanske inte vad Roger Karlsson hade tänkt sig, men med tanke på vädret har det ändå kommit ganska lägligt.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons