Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Omaskerad rånare slog till mot kiosk

MÖRRUM · Plötsligt sprutar mannen tårgas i ögonen på expediten och försvinner snabbt med 2.000 kronor , som han rafsar till sig ur kassaapparaten.
Karlshamn • Publicerad 13 juni 2001
En omaskerad man rånade igår eftermiddag NorraKiosken i Mörrum.
En omaskerad man rånade igår eftermiddag NorraKiosken i Mörrum.Foto: Gunnel Persson

Det var vid 16-tiden igår eftermiddag som en rånare slog till mot NorraKiosken i Mörrum. Mannen hade en stund tidigare varit inne i kiosken, men lämnat den utan att ha handlat. En stund senare, när kiosken var tom på kunder kom han tillbaka och begärde ett paket cigarretter. Han lämnade fram en tjugokronorssedel och när den kvinnliga expediten skulle vända sig om för att ta fram cigarretterna kände hon hur det sved till i ögonen.

> Omaskerad

Annons

Mannen som var omaskerad och i 20-25 -årsåldern passade snabbt på att plocka till sig pengar ur den öppna kassaappareten och försvann sedan i en bil. Utanför väntade en vit Ford Sierra med ytterligare en man i.

Enligt polisen använde rånaren tårgas för att få expediten ur slag. Hon tryckte på överfallslarmet i samband med att rånaren flydde ur kiosken och polisen var snabbt på plats. Senare på kvällen fick den rånade kvinnan åka till Blekingesjukhuset i Karlshamn för kontroll av ögonen.

> Signalement

Expediten kunde ge ett bra signalement på männen som uppges vara i 20-25 årsåldern . Blekingepolisen skickade ut ett så kallat zonlarm i Småland, Blekinge och Skåne efter de två männen.

Måna Söderström
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons