Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”P-vakten hotade slå ihläl mig”

KARLSHAMN Felparkeringen fick det att hetta till mellan p-vakten och den 31-årige näringsidkaren.
– Jag vill inte ens säga vad han sa att han skulle göra med min mamma, sa p-vakten i rätten igår.
– Han sa att jag var hans kuk, kontrade näringsidkaren.
Karlshamn • Publicerad 21 mars 2001

Det var okvädingsord ur den högre skolan som åklagaren Carl-Göran Jerse fick redogöra för under rättegången i Karlshamn igår. Det absolut grövsta som ska ha sagts mellan de båda männen ville p-vakten inte ta i sin mun. Men åklagaren förklarade innebörden tydligt för rättens ledamöter

Det hela utspelade sig på Ronnebygatan den 7 december förra året. Parkeringsvakten hade lappat näringsidkarens firmalastbil, som stod utanför 31-åringens butik.

Annons

> Göra med min mamma

Mannen, som fyra gånger tidigare fått böter av samme p-vakt, rusade ut.

– Han kallade mig idiot och förklarade vad han skulle göra med min mamma. Det sistnämda är mycket fult och i min kultur tar man illa vid sig när mamman nämns i sådana sammanhang, sa p-vakten.

Men den 31-årige näringsidkaren hade en helt annan historia att berätta. Han menade han att p-vakten lappade hans lastbil för att jävlas med honom. Mannen erkände att han hade kallat p-vakten för idiot. Däremot förnekade 31-åringen att han skule ha blandat in parkeringsvaktens mamma i bråket.

– Vi kommer inte från samma land och jag talar inte hans språk. Han sa till mig att jag skulle vara en man och vänta på honom efter jobbet, då han inte var i uniform längre. Då lovade han att slå ihjäl mig, sa 31-åringen.

> Rätt när jag lastar

P-vakten krävde igår 5000 kronor för kränkning och för tvätten av kläder. Enligt honom hade 31-åringen också stänkt läsk på hans uniform.

Men efter en del diskuterande kom samtliga parter fram till att det nog inte var läsk och att p-vakten inte hade haft några utlägg för klädtvätt.

Det som istället hamnade på hans uniform var snarare Ramlösa, även om åklagaren Carl-Göran Jerse inte kunde bestämma sig för om drycken skulle benämnas som mineralvatten, bordsvatten eller kolsyrad dryck. En smått förvirrad ordväxling uppstod om den här saken .

31-åringen ville inte alls gå med på att betala skadestånd för kränkning till p-vakten. Istället vände han sig till rätten och berättade att kommunens parkeringsvakt konsekvent lappade lastbilar som stod på Ronnebygatan och menade att många var förgrymmade över det.

Annons

– Både min lastbil och andra har faktiskt rätt att stå innanför de gula markeringarna när de lastar in och ut varor, sa 31-åringen.

Tingsrätten meddelar dom om två veckor, den 3 april.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons