Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

På måndag stängs dagverksamheten

Dagverksamheterna på Tärnan i Karlshamn och Forsgården i Mörrum stänger med start på måndag för att minska spridningen av coronaviruset.
Karlshamn • Publicerad 5 april 2020
Forsgården i Mörrum.
Forsgården i Mörrum.Foto: Johan Hultgren

Till följd av coronasmittan har flera verksamheter riktade mot äldre redan stängt runt om i kommunen. Nu har turen kommit till dagverksamheten riktad till de personer som har demenssjukdom eller funktionsnedsättande minnesstörning och som har behov av särskilt stöd.

Totalt berörs 43 gäster och fem anställda av beslutet som grundar sig i Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att minska antalet personer på en och samma plats.

Annons

– Vi har försökt att avvakta in i det längsta med att stänga dagverksamheterna då dessa ger ett stort värde för våra gäster. Förutom stimulans för personen med en demenssjukdom ger verksamheten några timmars välförtjänt och viktig avlastning för anhöriga. Det är dock av yttersta vikt att undvika smittspridning, därför tar vi detta beslut, säger Maria Bengtsson, verksamhetschef, stöd i ordinärt boende i en kommentar på kommunens hemsida.

De som måste lämna dagverksamheten förlorar inte sin plats där utan är välkomna tillbaka när man kan öppna igen. När det blir återstår dock att se. De anställda kommer att få uppgifter på andra platser i kommunen.

Johan HultgrenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons