Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Riagården en oas för hemlösa

KARLSHAMN För Karlshamns uppskattningsvis femtontal hemlösa utgör RIA-gården en oas där man träffas, får en bit mat och kommer i kontakt med behandlingsassistent och präst på ett mer obundet sätt. Dessutom kan man också i de nya lokalerna på Erik Dahlbrgsgatan erbjuda natthärbärge för den som akut inte har någonstans att ta vägen för natten.
Karlshamn • Publicerad 15 mars 2001
Bengt Nilsson är en av RIA-gårdens gäster som gärna tittar in på onsdagarna när det bjuds på middag.
Bengt Nilsson är en av RIA-gårdens gäster som gärna tittar in på onsdagarna när det bjuds på middag.Foto: Gunnel Persson

Både personal och besökare gläds över RIA-gårdens nya ljus och tre gånger så rymliga lokaler på Erik Dahlbergsvägen.

När Sydöstran kommer på besök serveras det kyckling och potatisgratäng och till efterrätt glass och chokladsås. Varje onsdag bjuds det på middag på RIA-gården och denna onsdag är det fullt hus.

Annons

– Vi brukar ha upp till ett trettiotal matgäster och aldrig under tjugo på onsdagarna när vi serverar middag, berättar Carola Olsson, vikarierande föreståndare på RIA-gården.

– Här i de nya lokalerna har vi fått ett betydligt större och ändamålsenligt kök. En nackdel ligger dock i att vi inte ligger lika centralt som tidigare.

Inez Johansson som arbetar som behandlingassaistent tycker att man gott kunde haft två dagar i veckan som man serverade middag.

En som också brukar titta in är Lars Aspring som arbetat som övervakare i 40 år och som nu arbetar för överförmyndaren.

– Jag tycker huset med sina rymliga lokaler är ett lyft, säger han. På Ågatan var köket så pass litet att knappt två personer kunde röra sig där samtidigt.

– Och så har vi trädgården här utanför att sitta och fika och grilla i när vädret väl blir fint, säger Bengt Nilsson som ofta besöker RIA-gården när det är middag på onsdagarna.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons