Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Segelmakeriet får nej igen

KARLSHAMN Länsstyrelsen går på byggnadsnämndens linje och avslår de två överklagandena av Karlshamns segelmakeris utbyggnad.
– Några hinder med hänsyn till de allmäna intressena föreligger inte, skriver länsstyrelsen.
Karlshamn • Publicerad 8 januari 2001

Två av grannfamiljerna till Karlshamns segelmakeri i Vägga överklagade byggnadsnämndens godkännande av utbyggnaden som fattades i november förra året.

Den ena familjen anser att bygglovet bode ha föregåtts av deltaljplanläggning. Den andra familjen anser att företaget borde kommmit in med ett bättre material som ger dem förutsättningar att se hur utbyggnaden påverkar utsikten.

Annons

Länsstyrelsens representanter har besökt området och lämnar båda överklagandena utan bifall.

Man konstaterar att tillbyggnaden medför en begränsning av den ena familjens utsikt, men att det inte kan anses som en betydande olägenhet. Eftersom bygglovsansökan enbart avser en tillbyggnad av den befintliga byggnaden medför det inte att ett detaljplanekrav behövs.

Karlshamns segelmakeris utbyggnad innebär en fördubbling av lokalerna och omfattar 260 kvadratmeter. Tillbyggnaden ska användas för segelproduktion och för kontorslokaler.

Anneli Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons