Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Segelmakeriet vidare till länsrätten

KARLSHAMN Segelmakeriets utbyggnadsplaner överklagas än en gång.
En granne överklagar Länsstyrelsens beslut att tillåta utbyggnaden till länsrätten.
Karlshamn • Publicerad 26 januari 2001

Grannarnas juridiska ombud yrkar dessutom på inhibition, dvs att man inte får börja bygga förrän ärendet är slutligt avgjort.

Det som grannarna för fram till Länsrätten är att man anser att kommunen och länsstyrelsen handlagt frågan fel när de inte upprättade en ny detaljplan för området innan man beslöt att tillåta utbyggnaden.

Annons

– I en detaljplan kan olika intressen bättre sammanvägas och det är därför av stort intresse för berörda parter att genom reglering i en detaljplan få klarlagt hur långt exempelvis den marina verksamheten får breda ut sig i förhållande till andra verksamheter och intressen, skriver det juridiska ombudet.

> Utbyggnad

Länsstyrelsen tog fasta på att det handlar om en tillbyggnad av en befintlig verksamhet, men de överklagande grannarna menar att den etappvisa utbyggnad som skett av Karlshamns Segelmakeri, då man fått bygglov för en bit i taget, visar att byggnadsnämnden på det sättet successivt försöker kringgå kravet på detaljplan.

De pekar också på att Länsstyrelsen 1998 sa nej till bygglov för ett båtupplag inom samma område, och då krävde en detaljplan för området.

Jan Hinderson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons