Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Skola in blivande politiker”

KARLSHAMN Inskolning för framtida förtroendevalda och internetröstning på kandidater till allmänna val. Det tror moderaterna ska bidra till bättre förberedda politiker samt en ökad öppenhet.
Karlshamn • Publicerad 27 mars 2001

På förbundsstämman som hålls i Kyrkhult nästa vecka kommer bland annat ett förslag till nya nomineringsregler av kandidater till riksdag, landsting och komunnfullmäktige att tas upp.

Genom att inleda rekryteringsarbetet redan ett år efter val hoppas riksdagsmannen Jeppe Johnsson och förbundsordföranden Gustav Nilsson på att möjliggöra en treårig politikerinskolning för att få politiker som är väl förberedda på sina uppdrag.

Annons

– Genom att via utbildning förbereda dem på vad arbetet innebär kanske vi också får se färre avhopp inom politiken, menar Jeppe Johnsson.

> Internetomröstning

De två moderata företrädarna menar att partiet nu också kommer att få ett av de mer öppna sätten att nominera förtroendevalda.

Genom omröstning på internet ska allmänheten kunna tycka till om vilka kandidater man vill se till exempelvis riksdagsvalet.

Omröstningen blir dock enbart rådgivande.

> Tidigare utbyggnad av E-22

I ett tidigare utspel lade moderaterna fram en infrastrukturproposition där det i generella ordalag förordades en utbyggnad av E-22:an.

Nu förslår förbundsstyrelsen att en proposition ska godtas där en utbyggnad av vägen genom hela Blekinge ska tidigareläggas och att finansiering ska lösas via samverkan mellan privata och offentliga sektorn.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons