Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stöldgods söker ägare

KARLSHAMN Bilstereor, en fiskrulle, pennor och ett antal mobiltelefoner är några av de saker som beslagtogs av polisen i Karlshamn förra året.
Nu kan sakerna återbördas till sina rättmätiga ägare om sakerna blir beskrivna på ett trovärdigt sätt.
Karlshamn • Publicerad 24 januari 2001

– Det blev drygt 300 beslag förra året. Det rör sig om saker som polisen hittar i bilar och som de tror inte tillhör personen i fråga, säger Iris Rydberg, assistent och ansvarig för polisens förvaring av beslagtaget gods i Karlshamn.

> En gång om året

Annons

En gång om året går polisen ut med en kungörelse där man informerar om att de beslagtagna godsen finns att hämta mot beskrivning.

– De som kommer hit får berätta vad de saknar och så detaljerat som möjligt beskriva föremålet. Först därefter visar vi de föremål det kan handla om. Man kan liksom inte bara dundra in här och säga att man saknar den och den grejen.

> Säljs i Karlskrona

Bland de föremål som just nu ligger nere i polisens källare i Karlshamn återfinns bland annat stöldbegärliga saker som mobiltelefoner och bilstereor.

Men även en penna ligger och väntar på att ägaren ger sig till känna.

En del saker återfår sina ägare, men allt det övriga säljs på ett överskottslager i Karlskrona.

Hanteringen av beslagtaget stöldgods finns reglerat i 1974 års stöldgodslag.

Lars Carlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons