Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stor nationell kedja öppnar nytt i Blekinge

Dollarstore etablerar sig i Karlshamn.
KARLSHAMN • Publicerad 1 juni 2020
Foto: Pressbild

Lågpriskedjan har tecknat ett avtal om etablering i det nya handelsområdet i Duveryd i Karlshamn, berättar företaget i ett pressmeddelande.

Etableringen omfattar cirka 4 000 kvadratmeter och innebär cirka 15 nya arbetstillfällen.

Annons

– Vi har letat efter en plats att etablera oss på i Karlshamn och har äntligen hittat det bästa läget, säger Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore, i pressutskicket.

Det är fastighetsbolaget Skåneporten som utvecklar Duverydsområdet, i nära samarbete med Karlshamns kommun.

– Dollarstore visade intresse i ett tidigt skede och det känns roligt att just de är först ut att teckna avtal för etablering. Det finns ett stort handelsläckage från Karlshamn till omkringliggande handelsplatser. Vi upplever ett stort intresse för projektet. Många starka varumärken är intresserade av att etablera sig i Karlshamn, säger Andreas Meyer, vd för Skåneporten fastigheter.

Kommunens näringslivschef Mathias Wijk:

– Nya etableringar är en viktig parameter för utvecklingen av Karlshamn. Näringslivet stärks när vi nu skapar förutsättningar till en mängd nya företag i kommunen på sikt. Det skapar attraktivitet, nytt utbud och nya jobb. Duverydsområdet kommer att bli det naturliga valet för sällanköpshandel i Karlshamn, säger näringslivschef Mathias Wijk.

Dollarstore har i nuläget över hundra butiker runtom i Sverige. Sedan tidigare finns det butiker i Ronneby, Sölvesborg och i Kristianstad.

Invigningen av handelsområdet i Duveryd planeras ske under 2022–2023.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons