Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Storcks affärer polisutreds?

KARLSHAMN Åklagaren Christer Almfeldt utesluter inte en polisutredning mot Kabos vd Bert-Inge Storck.
Detta efter Storcks medgivande att han utan styrelsens vetskap låtit det kommunala fastighetsbolaget betala för renoveringen av en privat villa.
Karlshamn • Publicerad 1 juni 2001

– Bara på grundval av de tidningsuppgifter som finns kan vi sätta igång en förundersökning på egen hand, även om det inte är särskilt vanligt att vi agerar innan en polisanmälan lämnats in, säger Christer Almfeldt.

– Men jag utgår ifrån att om Kabos styrelse eller någon annan inom kommunen vill ha saken ordentlig utredd i så fall lämnar in en polisanmälan.

Annons

Åklagaren är väl insatt i Kabo-ärendet eftersom han också håller i utredningen mot bolagets två enhetschefer samt en före detta byggchef på Golvteknik, som är misstänkta för bedrägeri respektive trolöshet mot huvudman.

I och med att styrelsen varit ovetande om renoveringen och att Kabos - eller hyresgästernas - pengar använts för att bekosta den, kan vd:n ha gjort sig skyldig till trolöshet mot huvudman.

Att det rör sig om en godkänd Kabo-sponsring, har bolagets styrelseordförande Owe Fridlund redan avfärdat. Den typen av sponsring får inte förekomma inom Kabo.

Den enda fakturan som för närvarande finns och som kan visa att företaget Sandå Projekt Måleri AB fått betalt för villarenoveringen, anger att jobbet ska ha gjorts på Fridhem (se artikel härintill).

Om det kan bevisas att fakturan är fejkad för att dölja villajobbet kan det röra sig om osant intygande eller urkundsförfalskning.

Och eftersom det inte existerar någon faktura som faktiskt anger att Kabo, som Bert-Inge Storck medgett, godkänt betalningen för villarenoveringen, kan det innebära att någon på Kabo gjort sig skyldig till bokföringsbrott.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons