Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Storflytt från mögelskadade skolan

HÄLLARYD Ingen mer undervisning i det mögelskadade klassrummet på Hällarydsskolan. Det beslutet fattades i går morse av företrädare för kommunen och redan under förmiddagen var flyttstöket i full gång på skolan.
Karlshamn • Publicerad 20 januari 2001

–Vi har hittat en lösning på lokalproblemet, säger Ulf Olson, fastighetschef på kommunen.

Lösningen innebär att 29 elever i klass 5-6 H på Hällaryds skola flyttar till ett annat klassrum och att viss verksamhet kommer att ske i biblioteket. Bakgrunden till det snabba beslutet är enligt Ulf Olsson att det nu kommit till hans kännedom att det är en elev som haft ont i huvudet och mått dåligt under en längre period.

Annons

> Både glad och förvånad

Den förälder som i gårdagens Sydöstran uttryckte sin upprördhet över att eleverna skulle behöva tillbringa vårterminen i ett mögelskadat klassrum, är både glad och förvånad över det snabba beskedet.

–Jag fick veta det i morse och jag är nöjd med lösningen. Det känns samtidigt lite konstigt att det ordnade sig så fort eftersom jag i går fick veta att det inte fanns någon alternativ lösning, säger hon.

> Riskerar förvärra situationen

Nu står ett klassrum och ett grupprum tomt och det kommer de enligt Ulf Olsson att göra resten av terminen. Enligt honom kommer det heller inte att påbörjas några saneringsarbeten i rummen under terminens gång.

–Det finns risk att man förvärrar situationen om man börjar slita upp mattan där möglet sitter. Om man river upp den finns det risk för att det sprids ut i luften, säger han.

Han menar vidare att det inte föreligger någon risk att mögelskadan ska påverka de som vistas i andra utrymmen på skolan. Ulf Olsson säger också att han kommer att ha kontinuerlig kontakt med föräldrarna för att informera och diskutera.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons