Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stosck avstängd från vd-tjänsten

KARLSHAMN · Kabos vd Bert-Inge Storck tvingades igår med omedelbar verkan lämna sin tjänst.
Bolagets styrelse var helt enig om att stänga av vd:n under tiden som en polisutredning mot honom pågår.
Ett försök att under tisdagen få tag i en tillfällig ersättare till vd-posten visade sig vara omöjligt. Därför tvingades styrelsen tillsätta ett arbetsutskott, som nu får ta hand om den operativa verksamheten inom bolaget.
Karlshamn • Publicerad 13 juni 2001

Åklagaren Christer Almfeldts beslut att inleda en förundersökning mot Kabos vd Bert-Inge Storck ledde under tisdagen till att han fick lämna vd-stolen.

Avstängningen är tillfällig, men kommer sannolikt att gälla tills samtliga utredningar, både kommunens interna och polisutredningen, är färdiga.

Annons

Bert-Inge Storck polisanmäldes i förra veckan för bland annat trolöshet mot huvudman.

– Vår egen utredning som nu i första hand gäller sponsringen (av en privatvilla, reds anm) blir av allt att döma klar före polisens, säger Kabos ordförande Owe Fridlund, s.

Styrelsen satt i möte hela förmiddagen och diskuterade igenom den för bolaget besvärliga situationen. Men det var inte enbart beslutet om att stänga av Bert-Inge Storck som ledamöterna tog itu med igår. En annan klart besvärligare fråga som vållade huvudbry var vem som skulle ta över vd-posten under avstängningen. Erbjudandet gick till en person inom bolaget, som igår valde att tacka nej. Bland annat på grund av den rådande situationen inom företaget.

– Ingen har varit beredd att ställa upp och därför beslutade vi att tillsätta ett arbetsutskott som ska bestå av mig, vice ordföranden Bo Bengtsson och ledamoten Sven-Göran Lindgren.

– Vi får sköta den löpande förvaltningen och ta hand om de uppgifter som vd:n tidigare ansvarat för.

Utskottet ska ta över vd-posten tills styrelsen finner en bättre lösning. Samtidigt som beslutet fattades om att skilja vd:n från hans tjänst, återkom en annan tidigare polisanmäld Kabo-chef till sin arbetsplats.

Det var en av de två som misstänktes för att ha renoverat privata fastigheter för Kabopengar.

En av cheferna erkände att han hade låtit bostadsbolaget stå för delar av den privata renoveringen, medan den chefen som nu återvänt i tjänst hela tiden förnekat anklagelserna. I hans fall har förundersökningen lagts ner på grund av att brott inte kan styrkas.

Den aktuelle Kabo-chefens framtid inom företaget är inte helt avgjord. Enligt Owe Fridlund har mannen inte fått exakt samma arbetsuppgifter som tidigare.

– Hans fall är för närvarande inte uppe på vår agenda, vi måste koncentrera oss på en sak i taget. Dessutom ska han snart gå på semester, säger Owe Fridlund.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons