Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Strul och byggslarv orsak till problem på Väggabadet

En strulande kompressor, läckande bubbelpool och en lös palm i barnpoolen. Det är några av de tekniska problem som det nya Väggabadet drabbades av under förra året.
Karlshamn • Publicerad 2 maj 2013
Väggabadet.
Väggabadet.Foto: Lena Ehring

Det visar en rapport som har tagits fram och redovisades på fritidsnämndens senaste möte.

Efter drygt ett års bygge och investeringar på 60 miljoner kronor invigdes det nyrenoverade Vägga­badet i oktober 2011.

Annons

Enligt Andreas Saleskog (S), fritidsnämndens ordförande, har man sedan dess följt badanläggningen minutiöst för att till slut kunna få fram en redogörelse för vilka eventuella problem som uppstått.

– Vi har hört att det varit tekniska strul, men inte vetat hur det påverkat besökarna. Därav denna rapport, säger han.

Den visar bland annat att bubbelpoolen varit stängd vid ett flertal tillfällen på grund av läckage. Under flera månaders tid i somras och i höstas ska kompressorn ha börjat strula vilket ledde till att hela eller delar av hallen var avstängd, ibland några timmar och ibland någon dag.

Golven i duschrummen fick bytas ut i juni, samtidigt som herrbasturna byggdes om. Dambasturna byggdes om några månader senare.

I augusti var ångbastun­ för herrar avstängd i några dagar då det fanns sprickor i sätena orsakat av byggslarv. Samma månad var barnpoolen och stängd i några dagar på grund av en lös palm.

– Det handlar om inkörningsproblematik. Det är inte en helt lätt anläggning att driva, men vi har börjat känna in den nu. Det känns som att vi äntligen har landat, säger ­Andreas Saleskog.

Några av de tekniska haverierna

Bubbelpoolen var avstängd vid flera tillfällen under det första halvåret på grund av läckage.

Duschrummen fick nytt golv i juni. Under denna tid var i stället omklädningsrummen och duscharna ute öppna.

I maj började kompressorn att strula och hela eller delar av hallen var avstängd. Den strular fortfarande med sedan oktober har det inte varit några större problem då en backup-kompressor använts.

I juni byggdes basturna på herrsidan om. Besökarna fick i stället basta ute eller i relaxen.

I augusti byggdes basturna på damsidan om. Kompensationen blev att damerna fick basta i relaxen.

Samma månad stängdes herrarnas ångbastu på grund av sprickor i sätena. Även barn­poolen var stängd i några dagar på grund av en lös palm.

I oktober byggdes badmästarhytten om. Inga attraktioner stängdes men påverkade ändå verksamheten eftersom byggarbetsplatsen fanns mitt i simhallen.

I november och december gick pumparna i varmpoolen/barnpoolen och bubbelpoolen sönder och orsakade stopp.

Matilda Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons