Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svårsläckt brand i Horsaryd

HORSARYD · En brand i Horsaryd i lördags kväll hotade ett bostadshus, men kunde begränsas till det förråd där den bröt ut.
– Branden startade ovanför pannrummet och hade gått igenom taket när vi kom tid, berättar Bo Svensson från räddningstjänsten.
Karlshamn • Publicerad 2 januari 2001

Branden startade i en länga där det fanns pannrum, tvättstuga och förråd. Men den är sammanbyggd med boningshuset, och det fanns stor risk att branden skulle sprida sig dit.

– Lågorna slickade boningshuset när vi kom till platsen. Så jag tog beslut att kalla in en stor styrka, säger Bo Svensson.

Annons

> Heltids- och deltidskårer

Förutom heltidskåren från Karlshamn deltog även deltidskårerna från Karlshamn och Mörrum i släckningsarbetet.

Deltidskåren i Svängsta kallades också in för att ligga som reserv om det skulle börja brinna någon annanstans.

> Lång eftersläckning

Brandlarmet gick kvart i tio på lördagskvällen.

– Själva brandbekämpningen var över på en kvart, en halvtimme. Men sen hade vi folk på plats till fem på morgonen för efterbevakning.

Ingen människa kom till skada vid branden i Horsaryd, strax väster om Karlshamn. Orsaken till att den bröt ut är inte klarlagd än.

Jan Hinderson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons