Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tårgasrånare anhållna i sin frånvaro

KARLSHAMN Två män har anhållits i sin frånvaro, misstänkta för rånet mot Norrakiosken i tisdags i Mörrum.
En manlig rånare sprutade tårgas i ögonen på en expedit och rafsade åt sig 2.000 kronor ur kassan.
Karlshamn • Publicerad 16 juni 2001

Polisen fick ett bra signalemente och fick också veta att mannen försvann i en vit Ford Sierra. Zonlarm skickades geanst ut och igår hade polisen uppenbarligen så mycket på fötterna, att åklagaren kunde fatta beslut om annhållande.

Men det betyder inte att de båda misstänkta rånarna är fast. Enligt polisen ligger de och trycker någonstans och det kan ta alltifrån dagar till längre tid innan polisen får tag i dem.

Annons

Klockan var runt 16 när en man kom in i Norrakiosken och bad om ett paket cigaretter. Samme man hade varit inne en stund tidigare, då utan att handla något.

Den här gången var han ute efter annat än bara cigaretter. Plötsligt slet han upp tårgasspray och sprutade i expeditens ögon. Mannen var omaskerad.

Han slet till sig ett antal sedlar, totalt 2.000 kronor, och lämnade kiosken. Utanför väntade hans kumpan i en vit Ford Sierra.

Trots tårgasen lyckades expediten trycka på kioskens överfallslarm. Men även om polisen sedan snabbt var på plats undkom rånarna.

Nu räknar polisens spanare med att kunna slå till mot de misstänkta männen i helgen.

Milan Djelevic
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons