Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tomterna går åt som smör

KARLSHAM Göran Broberg, kommunens markförvaltare ser ett ökat intresse för nybyggnation. Den giv med tomter som kommunen fördelade senast i tomtkön och som låg vid Långasjönäs försvann omgående.
– Det finns all anledning att tro att intresset för de tomter i Guövik som släpps i slutet av mars också kommer att försvinna lika fort spår, Göran Broberg.
Karlshamn • Publicerad 16 mars 2001

Han tycker att man kan se ett ökat intresse för att bygga nytt.

– Allt sedan det förändrade ränteläget 1999 kan man se ett allt mer stigande intresse för att nybyggnation, säger Göran Broberg.

Annons

## Hur många står i tomtkön i dag?

– Vi har i dag 70 personer i den kommunala tomtkön.

## Hur lång är väntetiden?

– Den är olika för olika områden. För den hukade spekulanten finns i dag byggklara tomter på flera ställen. I Korpadalen har vi sedan en tid tillbaka 19 tomter kvar och i Guövik som är ett nytt exploateringsärende kan vi från och med slutet av mars erbjuda åtta nya tomter, av var sex går till byggföretag och resterande till kommunala tomtkön.

## Vad kostar en villatomt?

– 108 000 kronor och uppåt och sedan tillkommer anslutningsavgifter på 62 900 kronor exklusive moms. Men det går att göra fynd i dag som vid Korpadalen som vi säljer ut för 30 000 kronor.

## Vad kostar det att stå i en kö?

– Vi tar ut en engångsavgift på 500 kronor som man får tillbaka om man skulle vilja hoppa av kön.

## Hur många tomter finns i dag lediga i kommunen?

– Runt 40 stycken.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons