Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Väggaskolan byggs om av hygieniska skäl

KARLSHAMN Delar av Väggaskolans lokaler för hotell- och restaurangprogrammet måste byggas om för att miljönämnden ska godkänna undervisningen. Det anser gymnasienämnden.
Idag väntas besked från miljönämnden.
Karlshamn • Publicerad 26 juni 2001

Det var under ett tillsynsbesök i maj som brister i lokalerna uppmärksammades. Miljönämnden underkände framför allt de hygieniska förhållandena och krävde att en åtgärdsplan från gymnasienämnden skulle vara klar senast den 25 juni.

I går möttes man för att diskutera åtgärdsplanen.

Annons

> Måste byggas om

Miljönämnden reagerar bland annat på att man inte sköter hygienen på rätt sätt. Sopor slängs vid matvaruintaget, kött trängs med fisk och fågel och elever delar toalett med matgäster. Dessutom använder eleverna sina skyddskläder utomhus.

Problemen är en följd av för små utrymmen och kan bara åtgärdas genom att man bygger om lokalerna. Det är vad gymnasienämnden hävdar i sin åtgärdsplan.

> Olaglig förvaring

Lokalerna där hotell- och restaurangeleverna undervisas har även fel som kan rättas till. Sprickor i golv och skärbrädor samt mellanrum mellan inredning och väggar gör bland annat att det är svårt att hålla rent.

En frys i en korridor ökar, enligt miljönämnden, risken för förorening av maten och i ett och samma utrymme samsades matförvaring med kemikalier, vilket kan vara direkt olagligt.

> Täta med silikon

Under en längre tid har Väggaskolan avsatt pengar till att kortsiktigt fixa problemen i lokalerna, men nu begär gymnasienämnden en rejäl slant för att kunna vidta långsiktiga åtgärder. Man har föreslagit ombyggnation för att komma till rätta med de trånga utrymmena och de ineffektiva lokalerna. Med silikon och gummilister vill gymnasienämnden täta eventuella skarvar och mellanrum.

Om åtgärdsplanen godkänns, räknar gymnasienämnden med att ombyggnaden kan starta tidigast under läsåret 2002-2003.

Johan Janrell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons