Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vill bygga stugby för elöverkänsliga

KARLSHAMN Två tranemålabor vill ha löfte om strålningsfri miljö och planerar att bygga en stugby för elöverkänsliga.
Karlshamn • Publicerad 30 januari 2001

I ett brev ställt till kommunen önskar ett par från Tranemåla ett löfte om att inga ytterligare mobiltelefonsändare kommer att placeras i området i framtiden. De uttrycker också framtida planer på att anlägga en stugby dit elöverkänsliga kan komma för rekreation och återhämtning.

> Internationellt kundunderlag

Annons

Brevskrivarna är själva elöverkänsliga och tvingades för fem år sedan flytta från sin tidigare bostad i Stockholm, sedan två mobiltelefonmaster monterats 4,5 kilometer från bostaden.

De två tranemålaborna tror, med åtta års erfarenhet av arbete med elöverkänsliga, att det finns ett bra kundunderlag för en framtida stugby.

Paret vill inte bara begränsa sig till enbart kunder från Sveriga, utan ser även en möjlighet att kunna locka besökare främst från Tyskland, Danmark, Holland, men också övriga världen.

Planer på en kursgård nämns i brevet också som en del av projektets mål.

Henrik Brandberg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons