Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vill ha fler p-platser på Stortorget

KARLSHAMN Stortorget får ta en vända till på förvaltningen. Byggnadsnämnden majoritet är i stort sett positiv till ombyggnadsplanerna, men vill se om det inte går att klämma in fler parkeringsplatser.
Karlshamn • Publicerad 5 mars 2001

Det förslag som ligger innebär nämligen att p-platserna på torget blir färre. Nämndens ordförande Sven Åke Svensson, s, menar att det är något av en generationsfråga:

– Det finns en generation som tycker att bilen är så viktig att man sätter den i första rummet. Den yngre generationen tycker att det är trevligare att kunna sitta på torget och fika - och då vill man kanske inte ha ett tjog bilar runt omkring sig.

Annons

> Lång sikt

Omvandlingen av torget är ett arbete i etapper och på lång sikt. Utrymningen av paviljongen på torget kan ta tid:

– När byggnadsnämnden tar beslutet om torget, är det kommunstyrelsens sak att säga upp hyresgästerna i paviljongen för avflyttning och hitta lämpliga ersättningsplatser åt dem. Torgomvandlingen är ett projekt på två, tre års sikt, menar Svensson.

Jan Hinderson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons