Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Willy Söderdahl åkte inte taxi

KARLSHAMN Han kom i egen bil och inte i taxi – vänsterpartisten Willy Söderdahl som igår för första gången någonsin besökte Kreativum i Strömma.
Karlshamn • Publicerad 27 januari 2001

– Det var på tiden kan man tycka. Jag visste väl en del om det innan, men jag tyckte det var dags att skaffa mig egna intryck också.Det jag har sett är en bekräftelse på att lärandet blir som bäst när det börjar med personliga upplevelser, sa han.

Willy Söderdahl är ledig måndagar, och vissa fredagar, och besöker då den egna valkretsen och det egna länet.

Annons

– Det är faktiskt det bästa med det här politikjobbet. Att på arbetstid få åka omkring och bli informerad om allt det som händer ute i föreningar, företag, skolor och samhälle.

Ett annat, visserligen ifrågasatt, företräde är betalkorten för resor som alla riksdagsmän har tillgång till.

Willy Söderdahl är delvis trött på allt hallå kring resorna.

– Resandet är ett redskap för oss politiker. Om vi skulle skära ner på resorna hade vi slut bara fått stockholmare i riksdagen. Men om kortet ansvänds fel som nu så ska det givetvis fram.

> Många taxiresor

Sydöstrans granskning visade Willy Söderdahl åkt taxi för 36 798 kronor på två år; resor som ansetts nödvändiga därför att kollektivtrafiken inte passat hans åtaganden på jobbet.

– Sett till de övriga riksdagsledamöterna i länet åker jag för minst pengar totalt sett, eftersom de andra åker mer flyg.

Åkte du taxi hit idag?

– Nej, det gjorde jag inte.

Lars Carlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons