Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

30 nya jobb när försvarsmakten omorganiserar

KARLSKRONA Karlskrona kan komma att tillföras ett 30-tal nya jobb när försvarsmakten omorganiserar sin underhållsverksamhet. Den nya organisationen, som genomförs vid nyår, innebär att Karlskrona blir ledningsort för en av de tre divisioner som skall inrättas under en central ledning för sköta förvarets underhåll.
– Det kan handla om ett 40-tal jobb till Karlskrona, varav kanske ett 10-tal redan finnsn där och flyttas över i den nya organisationen, säger överstelöjtnant Bengt Alvland på underhållsregementet i Kristianstad.
Karlskrona • Publicerad 3 mars 2001

:Dagens underhållsregementen försvinner och går upp i den nya organisationen som fått namnet Forgus. I Kristianstad innnebär det att ytterligare militära jobb försvinner.

– Vi har redan börjat nedtrappningen. Idag är vi 67 kvar, säger Bengt Alvland.

Annons

Underhållsfunktionerna ute på enskilda regementen kommer att finnnas kvar också i framtiden. Omorgansationen rör ledningen av underhållet. Forgus organiseras med en central ledning i Karlstad. Därunder inrättas tre divisionsledningar med ansvar för varsitt verksamhetområde, försörjning i Boden, teknik i Arboga och service i Karlskrona.

> Breddar karriärmöjligheter

Serviceenheten kommer att ha hand om frågor som rör administration av löner, resor, värnpliktsförmåner, ekonomi, personalvård och annan kringverksamhet ute på förbanden. Den centrala ledningen för den verksamheten förläggs alltså i Karlskrona.

Inom serviceenheten kommer det också att finnas fem kontor för löneadministration och ekonomiredovisning. Ett av dem kommer att placeras i Karlskrona.

För Karlskrona innebär förändringen förutom ett tillskott av arbetstillfällen att utbudet av militära tjänster breddas på chefsnivå, vilket efterlysts för att Karlskrona skall bli ett tyngre alternativ för officerare i karriären.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons