Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

58-åring slog ned flickor

KARLSKRONA Den berusade 58-åringen tyckte inte att 17-åriga flickor skulle vara ute så sent på kvällen, det kunde vara farligt. Och visst hade han rätt – för när flickorna försökte förklara att de inte trodde det var så farligt blev han förbannad och klippte till den ena rakt över munnen.
I går åtalades han för misshandel.
Karlskrona • Publicerad 9 mars 2001

Det var vid 23-tiden en kväll i höstas som några flickor från Ronneby satt och väntade på en bekant på en av lekplatserna i Hoglands park.

Plötsligt kom en berusad man, den nu åtalade 58-årige Trossöbon, fram och påpekade att ”sådana jävla småungar som de” inte borde vara ute så sent om kvällarna, det kunde vara farligt.

Annons

Enligt flickorna blev mannen sedan allt otrevligare, allt obehagligare – innan en kvinna i hans sällskap till sist lyckades få med honom därifrån.

Men en stund senare kom mannen tillbaka och hade nu också en hund med sig.

Med ett ”nu är ni visst inte så kaxiga längre” hade han gått fram till en av flickorna och klippt till henne rakt över munnen.

Enligt flickorna utdelade han 2-3 snabba, hårda knytnävsslag.

> Flickorna flydde

Flickorna flydde chockade från platsen och enligt deras uppgifter till polisen sprang mannen efter.

En yngre man på Kungsplan hade uppfattat situationen och ringt polisen – och strax därpå kunde den 58-årige Trossöbon gripas.

I ett senare polisförhör uppger 58-åringen att han inte har några klara minnesbilder av händelsen. Han minns att han pratade med några unga flickor, men inte om vad och han finner det helt obegripligt att han skulle ha slagit till någon av dem.

> Helt obegripligt

– Jag är absolut ingen bråkmakare.

Annons

– Handlar det om slag kan det på sin höjd varit frågan om en örfil, menar han.

Han påpekar också att han är rörelsehindrad och därför knappast kan ha sprungit efter flickorna.

Det blir rättegång senare i vår.

Björn Mogreen
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons