Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Åhlénshuset byggs om för 40 miljoner

Åhlénshuset på Ronnebygatan skall det närmaste året genomgå en genomgripande förändring – både exteriört och interiört. Det sker i samband med att Nordea flyttar in.
Karlskrona • Publicerad 24 maj 2013
Foto: Maths Olsson/SYDOSTRAN
flyttar in. Håkan Samuelsson och Ingrid Sjöberg-Milton från Nordea och fastighetsägaren Martin Strandberg framför bankens blivande kontorslokaler. I mars nästa år flyttar banken till övre planet i Åhlénshuset.
flyttar in. Håkan Samuelsson och Ingrid Sjöberg-Milton från Nordea och fastighetsägaren Martin Strandberg framför bankens blivande kontorslokaler. I mars nästa år flyttar banken till övre planet i Åhlénshuset.Foto: Maths Olsson/SYDOSTRAN

– Vi får en av landets finaste banklokaler i ett plan. Det möjliggör ett nytt sätta att jobba för oss. Det kommer att innebära nyanställning av tre eller fyra personer, säger Håkan Samuelsson och Ingrid Sjöberg-Milton, chef för företags- respektive privatkunder på nordeakontoret i Karlskrona.

Som Sydöstran tidigare berättat ska Nordea flytta från sina traditionella lokaler.

Annons

I går presenterades planerna närmare av banken och Åhlénshusets ägare Martin Strandberg.

– Fasaden på nedre botten ska byggas ut med två meter och det blir fler entréer än idag, berättar Martin Strandberg som satsar 40 miljoner på ombyggnaden.

Tanken är att Hemköp blir kvar i sina nuvarande lokaler men får en egen entré till Ronnebygatan.

Ovanför Hemköp får de nya banklokalerna med 1 000 kvadratmeters kontorsyta och egen entré, rulltrappa och hiss från gatuplanet.

Resten av det övre planet, inklusive det som tidigare var restaurang, skall hysa Åhléns.

Åhléns kommer också att finnas kvar på gatuplanet med en ny rulltrappa mellan våningsplanen. Åhléns får också egen entré från Ronnebygatan.

– För oss innebär förändringen bland annat att vi får mer ändamålsenliga lokaler med avskiljda rum för kundbesök. Alla besökare ska tas emot i en reception och direkt slussas vidare till den banktjänsteman de skall träffa, säger Håkan Samuelsson.

Kurt Karlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons