Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Äldrenämden går mot underskott

KARLSKRONA · Nybildade äldrenämnden slåss både mot tiden och ett befarat underskott i år på 7,5 miljoner kronor.
Det visar delårsbokslutet för årets fyra första månader.
Oppositionsledaren i nämnden, Kent Lewén, fp, förväntar sig att hans och de borgerligas förslag om bemanningskontor och decentraliserad hemtjänst blir verklighet i höst.
Karlskrona • Publicerad 6 juni 2001

– Ifjol försökte socialdemokraterna lägga ned ett gruppboende som inte gick att lägga ned. Det finns fortfarande kvar, säger Kent Lewén.

> Satt och lyssnade

Annons

Vid fullmäktigemötet i förra veckan fick han sitta på åhörarplats när revisorerna gav hård kritik mot den bristfälliga ekonomiska styrningen av gamla omsorgsnämnden.

Kent Lewén upprepar att han inte tycker oppositionen har samma ansvar som majorititen för budgethaveriet ifjol.

> Upprörd

– Jag är upprörd över att ingen kvalificerad ekonom räknade på våra sparförslag förra året. Endast förvaltningsledningen gjorde en bedömning. När Mats Johansson påstår någonting annat bluffar han, säger fp-ledaren.

Vid förra veckans fullmäktige sa Mats Johansson att ekonomer beräknat att de borgerliga sparförslag endast medförde en besparing på en miljon kronor.

– Vår stora uppgift blir nu att få personalen att må bättre i äldreomsorgen. Tyvärr har alla kommuner samma bekymmer i äldreomsorgen som Karlskrona har, säger Kent Lewén.

Hans Bülow
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons