Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Alice Bah firar kvinnodagen i Karlskrona

KARLSKRONA Alice Bah kommer idag till Karlskrona i samband med den Internationella kvinnodagen och föreläser.
Karlskrona • Publicerad 8 mars 2001
En av dagens dragplåster i Karlskrona
En av dagens dragplåster i KarlskronaFoto: Arkiv

Mellan halv två och halv tre kommer Alice Bah till konserthuset i Karlskrona idag. Tillställningen är enbart för unga tjejer i årkurs ett och två på Chapmanskolan. Genom nystartade samtalsgrupper under namnet ”tjejsnack”, som skall bildas för tjejer på gymnasieskolan ska det diskuteras hur man stärker sin självkänsla och andras. På sikt ska deltagarna i grupperna också kunna stödja tjejer i högstadiet.

I en undersökning som gjorts av länsstyrelsen i Blekinge visar det sig att en större andel flickor än pojkar, i årskurs nio och i årkurs två på gymnasiet anger att de mår dåligt. Det är också en större andel kvinnor, som känt att livet inte är värt att leva och som försökt ta sitt liv.

Annons

– Det är viktigt att få höra unga kvinnors åsikter om hälsotillståndet, säger Charlotte Jörgensen, projektledare på lokalt resurscentrum för kvinnor i Karlskrona.

> Ska dela ut stipendier

På kvällen kommer Karlskrona kommun och stiftelsen Kvinnor

Kan stipendiefond Ottilia Adelborg också att delas ut.

Ung vänster och ABF arrangerar på Porslinan föredrag om feminism och feministisk konst. Det bjuds även på teater från teatergruppen Ahacia om sexuellt förtryck och musikunderhållning från Chapmanskolans esteter.

Jonas Ottosson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons