Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Angela Sandström (s) hoppar av ?

KARLSKRONA Angela Sandström , s, kultur- och fritidsnämndens ordförande funderar på att sluta med kommunpolitiken.
– Men jag har inte bestämt mig än. Jag avvaktar nomineringarna i min förening Nättraby s-förening, säger Angela Sandström.
Däremot har Jan- Erik Svensson och Annelie Svensson accepterat nomineringarna att bli ordförande för nya äldrenämnden respektive nya handikappnämnden.
Karlskrona • Publicerad 22 januari 2001

I april ska de nya nämnderna börja arbeta. Socialdemokraterna kommer i mars vid arbetarkommunens årsmöte välja vilka politiker som ska leda äldrenämnden, handikapp- och psykiatrinämnden, idrotts- och fritidsnämnden samt kulturnämnden.

Idag leds omsorgsnämnden med både äldre- och handikappomsorgen av Jan-Erik Svensson med Annelie Svensson som förste vice ordförande.

Annons

> Lyckebystöd

Jan-Erik Svensson är endast intresserad av äldrenämnden och får stöd för sin kandidatur av Lyckeby s-förening där han själv är ordförande.

Annelie Svensson är nominerad av Rödeby s-förening där hon är ordförande.

Dessutom har en av kvinnoklubbarna fört fram hennes namn i handikappnämnden.

– Jag är intresserad av handikappfrågorna. Jag ser fram emot att leda den nya nämnden om jag får förtroendet, säger Annelie Svensson.

Samma inställning har Jan-Erik Svensson.

> Andra tongångar

Men det är helt andra tongångar hos Angela Sandström i Nättraby.

– Jag vet inte om jag ska kliva av politiken. Det är kanske dags att ge plats åt en yngre förmåga. Jag har varit politiskt aktiv sedan 1974, berättar Angela Sandström.

Hon avvaktar besked om hur arbetet ska gå till i de nya nämnderna och förvaltningarna innan det blir aktuellt att eventuellt acceptera nominering som ny nämndsordförande.

Annons

Angela Sandström känner lika starkt för fritidsfrågorna som kulturfrågorna. Många ledamöter i kultur- och fritidsnämnden har ett intresse för endast en av områdena.

> Osäkerhet

Inom vänsterpartiet är osäkerheten stor om vem som vill och kan sitta i de nya nämnderna.

Partiet växte snabbt efter valet 1998 och har därefter drabbats av flera avhopp.

De borgerliga partierna är starkt kritiska till delningen av omsorgsnämnden och har deklarerat att man kommer sitta med samma politiker i de två nya nämnderna.

Med andra ord ska Kent Lewén, fp, fungera som borgerlig gruppledare i både äldrenämnden och handikappnämnden.

Hans Bülow
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons